BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER:

Lütfen Bu Bilgileri Okumadan Başvurularınızı Yapmayın…

*Amasya Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kabul Yönergesi çerçevesinde, Üniversitemize müracaat edecek uluslararası öğrenci adaylarının başvuruları, 28 Haziran-07 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru Ekranı İçin Tıklayınız.

*Başvuru sonuçları 12.07.2024 tarihinde başvuru sistemi üzerinden açıklanacaktır.Başvuru sonuçları için Tıklayınız.

*Asil olarak kazanan öğrencilerin kayıtları 16.07.2024-23.08.2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

*2024-2025 Eğitim/Öğretim Yılı Bölüm/Program Kontenjanları İçin TIKLAYINIZ.

* 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenim Ücretleri İçin TIKLAYINIZ.

*Gerekli belgeler;

1- Kimlik Belgesi/Pasaport/Mavi Kart

2- Lise Diploması (Noterden veya Eğitim Müşavirliğinden onaylı Türkçe tercümesi olacak şekilde)

3- Lise Not Belgesi/Transkript (Noterden veya Eğitim Müşavirliğinden onaylı Türkçe tercümesi olacak şekilde)

4- TR-YÖS Sonuç Belgesi

NOTLAR:

*Uluslararası öğrenci adayı, en fazla 8 bölüm/programa başvurabilir ve sadece bir bölüm/programa yerleşebilir.

*Kontenjanlara yerleştirmede başvuran adayların sınav puanında eşitlik olması durumunda, ortaöğretim başarı puanı dikkate alınır. Yeniden eşitlik durumunda ise Türkçe Dil Seviyesine göre yerleştirme işlemi yapılır.

*TR-YÖS sınavı ile Tıp Fakültesi için adaylardan en az 440 puan Bilgisayar ve Elektrik- Elektronik Mühendislikleri için ise en az 375 puan almış olmaları şartı aranır.

*Lise Mezuniyet ortalaması ile öğrenci alımlarında Lisans programları için 60, ön lisans programları için 50 taban puan şartı aranır.

*Bir bölüm/programa aynı ülkeden kabul edilen öğrenci sayısı, bölüm/program toplam yurtdışından öğrenci kabul kontenjanının %20 sini geçemez. Asıl yerleştirmelerde kontenjanların dolmaması halinde, ek yerleştirmelerde %20 barajı uygulanmaz.

*Başvuruların değerlendirilmesi;

1- TR-YÖS Puanı,

2- Lise mezuniyet puanı,

3-Uluslararası geçerliliği olan sınavlar sıralaması esas alınarak yapılır.

*Değerlendirme, Uluslararası Öğrenci Seçme ve Kabul Komisyonu tarafından puan sıralamasına göre yapılır. Kayıt hakkı kazanan aday listeleri Uluslararası İlişkiler Birimi web sayfasında ilan edilir.

*İlk yerleştirme sonucu boş kalan kontenjanlar için yeni ek tercih başvuruları alınır.

*Gerçeğe aykırı beyanda bulunan, herhangi bir eylem veya işlemi ile idareyi yanılttığı tespit edilen adayların başvuruları reddedilir. Bu adayların kayıtları yapılmış olsa bile üniversiteden ilişiği kesilir.

*Uluslararası öğrenci adaylarına yerleştirildikleri bölüm/programa ilişkin kabul mektupları Başvuru Sistemi üzerinden online olarak gönderilir.

Sorular İçin uib@amasya.edu.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.